שיעור 23: מה זה UTMS?
בשיעור זה הסברנו מהו Urchin Tracking Module או בקיצור UTM. מדובר בתוספת אותה ניתן להוסיף לכתובות URL שונות באתר, בקמפיינים ברשתות החברתיות, בלינקים שאתם מפרסמים וכדומה.
הסברנו כי בעזרת שילוב UTM נוכל לעקוב אחרי חמש תגיות מרכזיות, המאפשרות לעקוב אחר ביצועים ספציפיים של הלינק ומיקומים מדויקים מהם הגיעו הגולשים בעזרת כל לינק. כך, נוכל לקבל תמונה מדויקת יותר על האפקטיביות של הקמפיינים והפעילויות השיווקיות שלנו, ולבצע אופטימיזציה לתהליכים אלו בצורה יעילה יותר.
חמשת הפרמטרים ב-UTM:
שם הקמפיין / Campaign name -
שם הקמפיין ממנו מגיע הטרפיק – לדוגמה: קמפיין פסח סייל 50% הנחה
מקור הטראפיק / source -
מאיפה מגיע הטרפיק? גוגל, פייסבוק, טיקטוק, אתר ספציפי שפרסמתם בו…
סוג / medium -
מאפשר לזהות בדרך כלל את סוג הקמפיין: CPC / CPA
או נגיד בפייסבוק קמפיין טראפיק/ לידים וכו'
מונח / term -
מאפשר לזהות את מילת מפתח ממנה הגיע ההמרה
Campaign Content-
מאפשר לזהות איזה מודעה הובילה לתנועה.
דוגמאות לשימושים ב-UTMS:
זיהוי קריאייטיב מנצח בקמפיין פרסומי:
אם אתה מנהל קמפיין עם כמה מודעות שונות, כל אחת עם קריאייטיב שונה, תוכל להוסיף UTM ייחודי לכל מודעה. כך, כשמגיעים המכירות, תוכל לקשר בין כל מכירה לקריאייטיב שהוביל אליה. במקום להסתמך רק על קליקים והמרות במערכת הפרסום, תוכל לראות בדיוק איזה קריאייטיב הביא את הכי הרבה מכירות בפועל – מידע שמאפשר לך להתמקד במה שעובד ולהגדיל את הרווחים בקמפיינים הבאים.
ניתוח אפקטיביות של ניוזלטרים לפי מכירות:
כשאתה שולח ניוזלטר עם כמה קריאות לפעולה (CTA), תוכל להוסיף UTM לכל קישור. לאחר שמתקבלות המכירות, תוכל לזהות איזה קישור בכתבה הוביל לא רק להרבה קליקים, אלא גם למכירות בפועל. זהו מידע קריטי שעוזר לך להבין איזה סוג של תוכן הכי משכנע את הלקוחות שלך לבצע רכישה, ומאפשר לך לשפר את התכנים שלך לקמפיינים עתידיים.
מעקב אחר ביצועים של קמפיינים ברשתות חברתיות:
נניח שאתה מפרסם קמפיין הנחות גם בפייסבוק וגם באינסטגרם. בעזרת UTM ייחודי לכל פלטפורמה, תוכל לקשר בין המכירות לבין המקור המדויק שממנו הגיע הלקוח. מעבר להבנת המקור של הקליקים, תוכל לראות איזה פלטפורמה הביאה יותר מכירות בפועל – וזה מה שיאפשר לך למקד את המשאבים שלך היכן שההשפעה הכי גדולה.