טרגרים מתוזמנים:
בעזרת מייק יש לנו את האפשרות לקבוע מתי הטריגטר יופעל מבחינת זמנים לדוגמה: דקות, ימים, שבועות או חודשים. כך נוכל לדוגמה לא להפעיל אוטומציות בשישי שבת או לדוגמה לכבות אוטומציות שיווקיות בלילה. בואו ניתן דוגמה מהשטח: חנות איקומרס שיש לה אוטומציות לנטישת עגלה, הגיוני והיא לא תרצה שתישלח ללקוח הודעה ב-3 לפנות בוקר, בעזרת מייק תוכלו להגדיר זאת. כמובן שישנם עוד המון שימושים לטריגרים מתוזמנים.
בואו ניתן עוד דוגמה מעולם האיקומרס:
דוגמה לסנריו: מבצע הנחות יומי נניח שיש לך חנות איקומרס שמריצה מבצע הנחות מיוחד שנמשך כל יום מ-9 בבוקר עד 6 בערב. אנחנו רוצים לוודא שהלקוחות מקבלים אימיילים, הודעות SMS, או הודעות ב-WhatsApp המודיעות להם על המבצע רק על שעות המבצע, ולא מחוץ לשעות אלו.
התמודדות עם שגיאות במערכת MAKE:
במהלך עבודה עם מערכת MAKE, שגיאות עשויות להתרחש במצבים שונים, כמו קלט נתונים לא תקין, כשל בתקשורת עם אפליקציה חיצונית, או בעיות לוגיות בתהליך האוטומציה. המערכת מאפשרת להתמודד עם שגיאות בצורה חכמה באמצעות הגדרת פעולות גיבוי ויצירת תנאים לתרחישים מסוימים. ניתן להגדיר מסלולים חלופיים במקרים של שגיאה, לשמור נתונים לא מוצלחים בנפרד לצורך טיפול מאוחר יותר, ולשלוח התראות למנהלים או לצוותים הטכניים כדי שיוכלו לטפל בבעיה בזמן אמת. כך, ניתן להבטיח שהתהליכים ימשיכו לפעול בצורה חלקה ולהקטין את הסיכון להשבתות או לאובדן נתונים חשובים.
עכשיו המלצתי האישית:
מטפל בשגיאות לא כזה משמעותי. ברגע שנאחנו מאפשרים לסנריו לאחסן ביצועים שלא הושלמו, בעצם אנחנו מטפלים בכל השגיאות מה שיכול להיות מאוד שימושי הוא break , אפשר להדביק אותו לכל מודל ולהגדיר לו את הגדרות הזמנים שלו. ה-break ברגע של כשל מאחסן את הנתונים שנכשלו ושולח אותם שוב לאחר X זמן שהגדרנו - זה פיצ'ר מאוד שימוש ואני נוהג להשתמש בו כמעט תמיד.
דוגמה מתי break יכול לשמש אותו:
נניח ואנחנו עובדים בתוכנה שהיא לא בענן, והמחשב מכובה מן הסתם שהאוטומציה לא תעבוד. לכן ה- break הוא פתרון נהדר' כי כך אנחנו לא מאבדים את ה-DATA אנחנו שומרים אותה ומשדרים אותה בהמשך בהתאם לזמן שהגדרנו.
אם נסכם את אפשרויות ההתמודדות שלנו עם שגיאות יש לנו:
Break - עוצר את התהליך ושומר את הדאטה . דרך טובה לטיפול בשגיאות כאשר יש שגיאה ואנחנו לא רוצים שהנתונים יאבדו אלא לתקן את השגיאה ולהמשיך את הסנריו.
Commit - שמירה של הסנריו. לאחר שנבצע שינויים נרצה ללחוץ על commit שזה פשוט השמירה של התהליך.
Ignore - נותן לנו את האופציה ״להתעלם״ מפרמטרים שלא מגיעים תקינים אך לא קריטיים להמשך הסנריו. יכול לשמש אותנו כאשר אנחנו רוצים להשתמש בשדה שההגדרה שלו יחסית מוגבלת ולשים שם ערך שהוא מאוד דינאמי.
Resume - חזרה לתהליך . לאחר עצירה או התעלמות לצורך הדוגמה אפשר להשתמש במודול הזה כדי לחזור לסנטריו באופן אוטומטי . כלומר, אם משתמש בברייק ותהיה לנו שגיאה שהיא לא קריטית הסנריו לא יעצור וימשיך את הסנריו. לא הכי שימושי כי יש לנו את ignore שמפצה על זה.
Rollback - חוזר ל״גרסה״ הקודמת של הסנריו . אם ביצענו שינויים ואנחנו מתחרטים עליהם אז ניתן לבטל את השינוי שעשינו על ידי רולבאק