התשובה הקצרה
מפתח אוטומציה QA נועד להחליף את הבודק הידני במטרה לחסוך זמן וכסף. בדיקות QA ידניות הנעשות על ידי בודקים אנושיים – לא עומדות בקצב הטכנולוגי המואץ של התקדמות עולם ההייטק ולשם כך מגויסים מפתחים לכתיבת קוד לסריקת תוכנה בצורה אוטומטית על מנת לבדוק אם יש בה באגים. מפתח אוטומציה QA לוקח את עולם בדיקות התוכנה כמה שלבים קדימה ומגדיר סטנדרטים חדשים לבדיקות איכות לתוכנה. אז מה זה מפתח אוטומציה QA? והאם כדאי ללמוד קורס אוטומציה? התשובות כאן בהמשך.
מהן בדיקות אוטומציה?
אוטומציה היא תחום שנועד להחליף תהליכים ידניים לתהליכים המבוצעים על ידי מכונה במטרה להפחית או למנוע מאמץ אנושי. בדיקות אוטומציה QA יעילות כדי למהר תהליכי בדיקה ולמנוע טעויות אנוש.
בדיקות אוטומציה QA – התרומה לתעשייה הטכנולוגית
מפתח אוטומציה QA מסייע ב-4 סוגי תרחישים:
סוג התרחיש | היתרון בבדיקות אוטומציה QA |
לאחר תיקון באגים או יישום מודול חדש. | בדיקת נסיגה תוודא בקלות כי ביצועי התוכנה והפיצ’רים הקיימים לא נפגמו כתוצאה מעדכון התוכנה. כאן יהיה צורך להריץ בדיקת רגרסיה QA מספר פעמים כדי לבצע בדיקה מושלמת. |
צורך באיתור חלקי מערכת שאינם פועלים כראוי מה שמורכב לבצע בצורה אנושית. | בדיקת חוסר תפקוד מתבצעת על ידי תוכנה ייעודית ומאפשרת איתור מהיר בצורה קלה וללא צורך בכוח עבודה אנושי. |
צורך בהרצת בדיקות זהות על תוכנות שונות או הרצת בדיקה דומה על תוכנה שעברה שינויים. | בדיקות QA מאפשרות לחסוך זמן במקרה וישנם מקרי בוחן החוזרים על עצמם. |
צורך בתוכנה שתבצע חישובים מורכבים | בדיקות QA מבוססות יכולת ממוחשבת תבצענה חישובים מסובכים בהתאם לצורך. |
מפתח אוטומציה QA – אילו יתרונות הוא מציע לארגוני הייטק?
פיתוח אוטומציה QA חוסך משאבים רבים לחברות הייטק, שנאלצו עד היום להעסיק בודקים ידניים בעבודה סיזיפית. אז מהו הפתרון העיקרי והיתרון הבולט אותו מציע מפתח בדיקות אוטומציה?
יותר מהר. פחות כוח אדם
תחום ה-QA מציג בצורה בולטת את יתרון המכונה על האדם: אוטומציה מבצעת בדיקות תוכנה במהירות גבוהה ומייתרת אנשי ביצוע ידניים כמעט בצורה מלאה. במקום להעסיק צוות בודקים ידניים שיבדקו את קרבי התוכנה בניסיון לאתר תקלות, אחרי עדכון של תוכנה או אפליקציה, מפתח אוטומציה QA יכתוב קוד, יריץ אותו על התוכנה ובמידה ויש בעיות, המידע יועבר לאנשי הפיתוח לטיפול מיידי.
יתרונות נוספים:
אפשרות לשליטה מקסימלית בתוכנה גם מרחוק וניהול באגים בכל מקום בהתאם לאפשרות של מפתח QA לקבל התראה על תקלה בתוכנה מכל מקום בו הוא נמצא. עובדה זו הופכת את הבדיקה לרחבה יותר כשהיא אינה מוגבלת רק לשעות העבודה של הבודק הידני.
חברת הייטק המספקת מוצר טכנולוגי ומעוניינת לדאוג לתמיכה מלאה 24/7, נעזרת בשירותיהם של מפתחי אוטומציה QA כדי לכסות על כל מקרה של תקלה בכל שעה ביממה עם אפשרות לשליחת הודעה מיידית למפתחים שיתקנו את הבאג כדי להמשיך את השירות כסדרו.
כך למשל, בנק המציע שירותים דרך אפליקציה יכול לבצע עדכונים בתוכנה ולהריץ במקביל בדיקות שתאתרנה כשלים או תקלות. במידה והתגלו כאלו, מפתחי תוכנה יטפלו בהם במהירות ותוך זמן קצר ניתן יהיה להשתמש באפליקציה כרגיל. עסקים, חברות או ארגונים המציעים שירותי אתר, אפליקציה או תוכנה נעזרים באנשי פיתוח בדיקות אוטומציה כדי לטייב את השירות שלהם ולמנוע זמן בדיקה ארוך וממושך מצד בודקים אנושיים.
מה ההבדלים בין בדיקות אוטומציה QA לבדיקות ידניות?
- משך זמן הבדיקה – בדיקות אוטומציה מתבצעות בקצב מהיר משמעותית מהקצב בו נבדקת תוכנה באופן ידני. בדיקות ידניות תבצענה בדיקות קצרות וראשוניות בלבד לעומת בדיקות אוטומציה שתסרוקנה את התוכנה כולה ותבצענה בדיקות מורכבות.
- מניעת טעויות – בדיקות אוטומציה תמנענה טעויות אנוש לעומת בדיקות ידניות החשופות לשגיאות שונות, אחרי הכל, מדובר באנשים…
- רפטטיביות – בדיקות חזרתיות מתאימות לביצוע על ידי תוכנת אוטומציה ופחות לביצוע אנושי החשוף לשחיקה.
- עלות – בדיקות ידניות דורשות וכוח אדם רב יותר ולכן נחשבות ליקרות. לעומתן, פיתוח אוטומציה QA אמנם דורש העסקת עובדי פיתוח, אך במידה ומדובר בפרויקט מורכב – משתלם יותר לפתח תוכנת בדיקה אוטומטית, שתעבוד לאורך כל היממה ללא מגע יד אדם.
- בדיקת חוויית משתמש – בינתיים, פיתוח אוטומציה עוד לא מסוגל לבחון חוויית משתמש ולכן, למרות היכולות הגבוהות של האוטומציה, בדיקת חוויית משתמש תיעשה על ידי בודקים ידניים בלבד.
מה ההבדלים בין פיתוח אוטומציה QA ליישום אוטומציות NO CODE?
בעולם פיתוח האוטומציה QA אנחנו מפתחים אוטומציה לניטור שגיאות ובקרה עבור תוכנה מסויימת. בעולם יישום האוטומציות ( NO CODE / LOW CODE) העסקיות
אנחנו נחבר בין תוכנות ( אינטגרציה ) ונבנה תהליכים מבוססי אוטומציה שמטרתם תהיה לשפר תהליכים עסקיים או שיווקים מבלי להשתמש בקוד. אז כן, היתרונות של שני העולמות האלו כמעט זהים שניהם חוסכים בכוח אדם, כסף, טעויות אנוש ומאפשרים לנו לעבוד 24/7 מסביב לשעון מבלי לשלם משכורת (: ושניהם גם מאפשרים לנו לקחת תהליכים רפיטטיבים ( תהליכים שחוזרים על עצמם ) ולהפוך אותם לאוטומטים. אבל מדובר במקצועות שונים שמצריכים ידע, כלים והבנה שונה לגמרי.
לסיכום
מפתח אוטומציה QA מהווה יתרון גדול לתעשיית ההייטק. הוא מספק שירותי פיתוח קוד לביצוע בדיקות תוכנה מה שחוסך זמן ומשאבים, מאפשר הרצת בדיקות אוטומטיות לאורך כל היממה ללא הפסקה ומפחית עלויות. בדיקות תוכנה אוטומטיות משפרות את רמת השירות של ארגוני הייטק, מאפשרות טיפול מהיר ויעיל בבאגים ותקלות ומונעות טעויות אנוש. אנשי פיתוח QA מקדמים את עולם ההייטק ומתאימים את עצמם לקצב המהיר של תעשיית ההייטק תוך שימוש בידע, יצירתיות ויכולות פיתוח גבוהות.
שאלות ותשובות בנושא מה זה מפתח אוטומציה QA
מפתח אוטומציה QA אחראי על פיתוח בדיקות תוכנה אוטומטיות שתחלפנה את הבדיקות הידניות. מפתח אוטומציה יפעל לניהול באגים בתוכנה ויעבוד עם ממשק API. רבים ממפתחי האוטומציה העובדים בסביבת ווב, משתמשים ב-Selenium (הכלי הנפוץ ביותר לפיתוח אוטומציות QA).
מפתח אוטומציה יעבוד על מערכת הפעלה של ווינדוס או לינוקס ויכתוב סקריפטים בשפות תכנות נפוצות כמו Python ,JavaScript ו-Bash. לעיתים קרובות יידרשו מפתחי אוטומציה להתממשק עם סביבת ענן ולהתמצא ב-SQL.
מפתחי אוטומציה נדרשים להיות מתכנתים הבקיאים בכתיבת קוד, בעלי חוש יצירתי, יכולת פתרון בעיות וראייה מערכתית יחד עם יכולות אנלוגיות ואינטואיציה טובה.
אוטומציה בתחום בדיקות תוכנה מסייעת בייעול תהליכי הבדיקה, חיסכון בעלויות עבודה ובזמן וכן ביצוע בדיקות במשך כל שעות היממה ואפשרות להתעדכן לגבי באגים ותקלות גם מרחוק. מפתחי בדיקות תוכנה הופכים את תחום הבדיקות לאמין ואפקטיבי יותר ומצמצמים למינימום את טעויות אנוש שהן חלק בלתי נפרד מבדיקות תוכנה ידניות.