סיכום עיקרי הפרק:
API הוא קיצור של - Application Programming Interface שהוא ממשק המאפשר לתקשר עם מערכות חיצוניות ולבצע אינטגרציות על ידי קבלת ושידור מידע. שימוש ב- API עבורנו הוא קריטי במצבים בהם אין מודולים קיימים בתוכנות כמו MAKE ו-Zapier כדי לבצע חיבורים למערכות צד שלישי או שהפונקציונליות של המודלים לא מספקת. בפרק זה למדנו על שתי פקודות API מרכזיות: GET לשליפת מידע ו-POST לשידור מידע. כמו כן, הוסבר מהי דוקומנטציה של API, שמכילה את כל המידע הדרוש לתקשורת נכונה עם המערכת, ומושגים חשובים בעבודה עם API וכמובן החלק החשוב ביותר, איך לבצע קריאות API בעזרת מודל HTTP ב- MAKE והדגמנו פרקטית איך לבצע את זה על ייצוא של כתבות מאתר חדשות בעזרת אתר שנקרא NEWS API
נקודות מפתח:
שאלות לחשיבה:
מתי נרצה להשתמש ב-API בתהליכי האוטומציה שלנו לעומת שימוש במודולים קיימים?
כיצד הבנה של דוקומנטציה של API יכולה לעזור לנו לשפר את התקשורת בין המערכות השונות בעסק שלנו?
לינקים שימושיים:
News API
- דוגמה לדוקומנטציה של API - Facebook Graph API
- מה זה API המאמר המלא מבית ארכיטק
שיעורי בית:
ביצוע קריאת GET עם API:
בצעו קריאת API מסוג GET במערכת MAKE למשיכת נתונים ממערכת חיצונית, כמו אתר חדשות. השתמשו ב-News API למשיכת כתבות וצרו אוטומציה שמוסיפה את הנתונים ל-Google Sheets שלחו את תהליך האוטומציה למתרגלי הקורס או לקבוצת הבוגרים לקבלת פידבק ותמיכה .
ביצוע קריאת POST עם API:
בצעו קריאת API מסוג POST בעזרת MAKE לשליחת נתונים (לדוגמה, מנויים) ממערכת Google Sheets למערכת חיצונית כמו CRM. לאחר הביצוע, שתפו את האוטומציה בקבוצת הבוגרים לצורך קבלת פידבק.
קריאת דוקומנטציה של API:
היכנסו לדוקומנטציה של API של מערכת שאתם עובדים איתה (לדוגמה, Facebook או Google) ונסו להבין אילו פקודות API זמינות וכיצד ניתן להשתמש בהן. נסו לבצע קריאה של פקודה אחת לפחות ולשלב אותה בתהליך אוטומציה.