כשמדברים על אוטומציה של תהליכים עסקיים, שני הכלים הבולטים ביותר בשוק כיום הם Make ו-Zapier. שתי הפלטפורמות האלה מאפשרות לחבר בין אלפי מערכות שונות, להעביר, לקבל ולערוך מניפולציות על נתונים בצורה אוטומטית לחלוטין. בעזרת שימוש במערכות אלו נוכל ליישם תהליכי אוטומציה עסקיים מפשוטים עד מורכבים שיובילו לחיסכון בזמן, כסף וכוח אדם אבל לא רק, הם גם יעזרו לנו להימנע מטעויות אנוש, לייעל את השירות וכן אפילו להגדיל לנו את המכירות בעסק ולשפר לנו את תוצאות השיווק. נשמע חלום? אבל מדובר במציאות.
מייק או זאפייר? אז איך תדעו איזו מערכת אוטומציה היא המתאימה ביותר עבורכם?הכנו לכם השוואה הכוללת סקירה מקיפה של 2 המערכות שתעזור לכם לקבל את ההחלטה הנכונה. שנתחיל?
היכרות עם מערכת MAKE
Make, שנוסדה בשנת 2012 בצ'כיה, היא פלטפורמה מדהימה לביצוע אינטגרציות ( חיבורים ) בין מערכות שונות באמצעות "אפליקציות" ייעודיות, שפותחו על ידי החברה עצמה או מפתחים חיצוניים. מדובר במערכת גמישה במיוחד המאפשרת ליצור תהליכי אוטומציה מפשוטים עד מורכבים ללא צורך בקוד כלל.
חווית המשתמש במערכת MAKE:
חווית המשתמש ב-Make דומה להרכבת לגו – הממשק מבוסס על גרור ושחרר (Drag & Drop) המאפשר לבנות אוטומציות בצורה חזותית ואינטואיטיבית. כל רכיב בתהליך מיוצג כ"בלוק" שניתן לחבר בקלות עם אחרים, מה שמקל על בניית תהליכים מורכבים גם ללא ידע טכני. הממשק הגרפי מאפשר לראות את התהליך מתפתח מול העיניים, בנוסף העיצוב הכללי של המערכת ממש פשוט ונוח לשימוש.
מושגים שחייבים להכיר ב- MAKE:
Scenario – תהליך אוטומציה ב-Make.
Trigger – הפעולה שמתניעה את התהליך.
Router – פיצול תהליך ל-2 או יותר.
Error – שגיאה בתהליך.
Api key – "מפתח המערכת", הדרך להוציא ולהכניס מידע לתוך המערכת.
User – משתמש במערכת.
Module – אפליקציה בתוך המערכת, כל מודול מתממשק למערכת אחרת ונותן
אפשרויות פונקציונליות שונות.
Operations – פעולה במערכת אוטומציה ( למשל העברת נתונים בין שתי מערכות, ביצוע חישוב, שליחת הודעה אוטומטית ועוד)
מה תוכלו לעשות בעזרת מערכת MAKE ?
1.מניפולציות על נתונים:
- פירוק כתובת URL לפרמטרים שונים כמו UTM source, medium, ו-campaign,
לשם ניתוח ובקרה. - חישובים אוטומטיים כמו: חיבור, חיסור, כפל, חילוק, סכימה, ממוצעים של סדרת ערכים, שינוי באחוזים/ הנחות, תנאים לוגיים מורכבים כמו אם ערך גדול מ-X, תבצע חישוב Y
- ניתוח טקסטים, כמו חילוץ מילות מפתח ממסמכים ארוכים או פיצול טקסטים מורכבים לשדות שונים.
- המרת פורמטים של תאריכים וחישובים על בסיס זמן כמו חישוב הפרשים בין תאריכים, תזמון פעולות ועו
2. אינטגרציות בין מערכות:
באמצעות Make, ניתן לבצע חיבורים בין אלפי מערכות שנות וכך לגרום לכל המערכות לעבוד בשיתוף פעולה תוך סינכרון נתונים. דרך אגב נוכל לחבר באמצעות MAKE כל מערכת שיש לה "אפליקציה" במייק אבל לא רק, בעזרת פקודת "HTTPS" מתאפשר לנו להתחבר ל- APIs שאינם נתמכים באופן מובנה זאת אומרת שאין להם אפליקציות ב-MAKE.
3. אוטומציות חכמות:
בעזרת Make, ניתן לבנות אוטומציות מתקדמות המבצעות משימות באופן אוטומטי לחלוטין, ללא צורך במגע יד אדם. לדוגמה, אפשר ליצור תהליכים אוטומטיים שמשלבים בין מספר מערכות, מבצעים פעולות כמו עדכון נתונים בזמן אמת במערכת ה-CRM, קלקולציה של נתונים ויצירת דוחות אוטומטיים שישלחו להנלה באופן אוטומטי, העברת לידים בצורה אוטומטית ממערכות השיווק ל-CRM ושליחת התראות לאנשי המכירות. ועוד כל תהליך אוטומציה שעולה לכם בראש.. בגדול. המערכת מאפשרת ליצור תרחישים מורכבים הכוללים תנאים, לוגיקות, ובקרה מלאה על התהליכים האוטומטיים, מה שחוסך זמן, כסף ומשאבים יקרים.
תמחור מערכת MAKE:
נכון לכתיבת שורות אליו מערכת MAKE מציעה 4 תוכניות תמחור המותאמות לצרכים שונים, החל ממשתמשים בודדים ועד לצוותים גדולים וארגונים. התוכנית החינמית של MAKE מאפשרת למשתמשים לנסות את המערכת עם 1,000 פעולות (Ops) לחודש ו-2 Scenarios פעילים ללא הגבלת פיצ'רים, מה שהופך אותה לאופציה מצוינת למי שרוצה להתנסות בפלטפורמה מבלי להתחייב לתשלום. למשתמשים שזקוקים לפונקציונליות נוספת ומתקדמת יותר או לכמות גדולה יותר של פעולות (Operations), מוצעות תוכניות מתקדמות בתשלום. כל תוכנית מציעה מגוון פיצ'רים המותאמים לצרכים שונים, ומתחילה עם חבילה בסיסית של 10,000 פעולות לחודש, שניתן להגדיל לפי הצורך. מה שמגניב פה הוא שאין צורך להשתדרג לתוכנית מתקדמת יותר, כמו מעבר מ-Core ל-Pro, רק כדי להגדיל את מספר הפעולות. המלצתנו היא להיכנס לאתר הרשמי ולבדוק איזו תוכנית הכי מתאימה לכם אישית לאחר שהבנתם את מודל התמחור.
היכרות עם מערכת ZAPIER:
Zapier, שהושקה בשנת 2011 בארצות הברית, היא אחת הפלטפורמות המובילות בתחום האוטומציה העסקית. היא מאפשרת למשתמשים לחבר בין אלפי אפליקציות שונות ( ליתר דיוק +7,000 אפליקציות ) ולהעביר נתונים ביניהן בצורה אוטומטית לחלוטין, ללא צורך בכתיבת קוד. Zapier גם היא בדומה ל-make פלטפורמה יחסית פשוטה ואינטואיטיבית.
חווית המשתמש במערכת ZAPIER:
מערכת Zapier מציעה ממשק טקסטואלי יותר שבו המשתמשים בוחרים אפליקציות, טריגרים ופעולות מתוך תפריטים ומגדירים את הפרמטרים הנדרשים בכל שלב בהתליך. הממשק אינו מבוסס על גרור ושחרר כמו במערכת MAKE. אני חייב לציין שהממשק כן פשוט ונוח לשימוש, אך הוא פחות ויזואלי מהממשק של MAKE מה שיכול להקשות על בניית תהליכים מורכבים ואישית אנחנו מעדיפים להשתמש ב-MAKE לרוב.
מושגים שחייבים להכיר ב-Zapier
ZAP – תהליך אוטומציה בזאפייר
trigger – הפעולה שמתניעה את התהליך
action – פעולה לאחר הטריגר
task – כל הרצה תקינה של אקשן במסגרת תהליך אוטומציה שעבד תקין
App – מודל של מערכת מסויימת בזאפייר
Filter – הגדרת תנאי שהזאפ ימישך רק אם הוא מתקיים
Test – הרצת בדיקה שהזאפ עובד כראוי
Error – שגיאה שמתקבלת במהלך הרצה של הזאפ
Zap history – היסטורית ההרצות של הזאפים
Paths – פיצול זאפ למספר מסלולים לפי תנאים שהגדרנו
מה תוכלו לעשות בעזרת מערכת Zapier ?
בדומה למ-MAKE מערכת Zapier מציעה פונקציונליות יחסית דומה.
מניפולציות על נתונים:
ב-Zapier ניתן לבצע מניפולציות בסיסיות על נתונים, כמו חיבור, חיסור, כפל, וחילוק של ערכים מספריים באמצעות Formatter by Zapier. אפשר גם לבצע המרות בסיסיות, כמו עיגול מספרים, המרת תאריכים, ושינוי פורמטים של נתונים. בנוסף, ניתן לשלב Google Sheets כדי לבצע חישובים מורכבים יותר, כמו ממוצעים, מינימום/מקסימום, ותנאים לוגיים בסיסיים.
עם זאת, Zapier מוגבלת כאשר מדובר במניפולציות מורכבות יותר על נתונים, כמו חישוב ממוצעים ישירות במערכת, ניתוח מבני JSON מקוננים, חישובים מותאמים אישית המבוססים על תנאים לוגיים מורכבים, ועיבוד מתקדם של טקסטים. את המניפולציות הללו אפשר לבצע בקלות ב-Make, שמציעה גמישות רבה יותר וגישה רחבה לכלים מתקדמים לעיבוד נתונים.
אינטגרציות בין מערכות:
מערכת Zapier מאפשרת אינטגרציות מהירות ופשוטות בין אלפי אפליקציות, מה שהופך אותה לפלטפורמה נגישה במיוחד למשתמשים המחפשים לחבר מערכות פופולריות. היתרון המרכזי של Zapier הוא הספרייה הרחבה שלה, הכוללת מעל 7,000 אפליקציות, המאפשרת לבצע חיבורים ללא צורך בידע טכני מתקדם. עם זאת, כאשר מדובר באינטגרציות מותאמות אישית או חיבור למערכות שאין להן אפליקציה מוכנה בפלטפורמה, ניתן להשתמש ב-Webhooks כדי לבצע קריאות API מותאמות אישית. למרות שזה אפשרי, השימוש ב-Webhooks בזאפייר פחות נוח ומצריך יותר עבודה ידנית והתאמות בהשוואה ל-Make, שמציעה ממשק אינטואיטיבי יותר ותמיכה רחבה יותר בניהול תהליכים מותאמים אישית.
בסיכום, בעוד ש-Zapier מציעה גישה פשוטה ורחבה לאינטגרציות קיימות, Make מציעה גמישות רחבה יותר בכל הנוגע לאינטגרציות מותאמות אישית או מורכבות.
תהליכי אוטומציה:
מערכת Zapier בדיוק כמו MAKE מאפשרת יצירת תהליכי אוטומציה פשוטים ועד מורכבים, המתבצעים באופן אוטומטי בעקבות טריגרים מוגדרים מראש. עם זאת, כאשר מדובר בתהליכי אוטומציה מורכבים יותר, כמו אלו הדורשים לוגיקות מסועפות גם מבחינה פונקציונלית וגם מבחינת חווית משתמש לרוב נבחר להשתמש ב-MAKE.
תמחור מערכת Zapier:
בכל הנוגע לתמחור, מערכת Zapier מציעה מספר תוכניות המותאמות לצרכים שונים. התוכנית החינמית של Zapier מאפשרת ליצור עד 5 Zaps ולבצע עד 100 משימות (Tasks) לחודש והיא מגבילה אותנו בפיצ'רים לדוגמה שימוש ב- Webhooks בתוכנית החינמית, בעוד שהתוכנית החינמית של Make רחבה יותר ומאפשרת לבצע עד 1,000 פעולות (Ops) לחודש ו-2 Scenarios פעילים ללא הגבלת פיצ'רים. בנוגע לתוכניות המתקדמות, ישנן 3 תוכניות נוספות שכל אחת מהן מציעה מגוון פיצ'רים המותאמים לצרכים שונים, ומתחילה עם חבילה בסיסית של 750 משימות לחודש. בהשוואה בין Make ל-Zapier, ניתן לראות בבירור ש-Zapier יקרה יותר ממערכת Make.
טבלת השוואה מסכמת בין MAKE ל- Zapier:
פרמטר להשוואה | make | Zapier |
שנת הקמה | 2012 (צ'כיה) | 2011 (ארצות הברית) |
ממשק משתמש | מבוסס גרור ושחרר (Drag & Drop), ויזואלי ואינטואיטיבי | מבוסס תפריטים טקסטואליים, פשוט אך פחות ויזואלי |
חוויית משתמש | אינטואיטיבית ומאפשרת לבנות תהליכים בצורה ויזואלית, כמו הרכבת לגו | פשוטה לשימוש, אך פחות גמישה ופחות ויזואלית, מה שמקשה על תהליכים מורכבים |
ספריית אפליקציות (אינטגרציות) |
תומכת באלפי אפליקציות, ניתן להתחבר ל-APIs חיצוניים באמצעות פקודות HTTP | תומכת ביותר מ-7,000 אפליקציות, קל לשימוש אך מוגבל באינטגרציות מותאמות אישית אך חשוב לציין ניתן להשתמש ב-Webhooks כדי לבצע קריאות API מותאמות אישית. |
מניפולציות על נתונים | מניפולציות מתקדמות: חישובים מורכבים, ניתוח טקסטים, עיבוד מבני JSON, תנאים לוגיים מורכבים | מניפולציות בסיסיות: חיבור, חיסור, כפל, חילוק, עיגול מספרים, המרת תאריכים. חישובים מורכבים דורשים כלים חיצוניים (כמו Google Sheets) |
תהליכי אוטומציה | תהליכים מורכבים עם לוגיקות מסועפות, תנאים, חיבורים מקבילים, ניהול שגיאות מתקדם | תהליכים פשוטים עד מורכבים, מתבצעים בלוגיקה לינארית, מוגבלות בלוגיקות מורכבות ובניהול שגיאות |
תוכנית חינמית | מאפשרת עד 1,000 פעולות (Ops) לחודש, ו-2 Scenarios פעילים ללא הגבלת פיצ'רים | מאפשרת עד 5 Zaps ו-100 משימות (Tasks) לחודש |
תמחור | זולה יחסית, תוכניות מתחילות עם 10,000 פעולות לחודש | יקרה יחסית, תוכניות מתחילות עם 750 משימות לחודש |
גמישות והתאמה אישית | גבוהה: חיבור לכל API חיצוני, יצירת תהליכים מותאמים אישית | מוגבלת: בעיקר עבור אינטגרציות מוכנות ושימושים בסיסיים למרות שכן מאפשרת יצירת תהליכים מותאמים אישית עם APIs. |
מתאימה ל | תהליכים מפשוטים עד מורכבים. ככל שהתהליך מורכב יותר, Make היא הבחירה המתאימה | תהליכים מפשוטים עד מורכבים. מתאימה יותר לתהליכים בסיסיים ופשוטים, במיוחד בחיבור לאפליקציות נפוצות חשוב להדגיש שהמערכת מאפשרת בנייה של תהליכים מורכבים – אבל בנוחות פחותה מניסיוננו |
סיכום ותובנות:
בסיכום, שתי הפלטפורמות, Make ו-Zapier, מציעות כלים רבי עוצמה לאוטומציה של תהליכים עסקיים, ומסוגלות להתמודד עם תהליכים מפשוטים ועד מורכבים. עם זאת, לאחר בחינה מעמיקה ( ושנים של ניסון) , הבחירה שלנו היא מערכת Make, שמספקת גמישות רבה יותר, ממשק ויזואלי ואינטואיטיבי, ויכולת להתמודד עם תהליכי אוטומציה מורכבים בצורה יעילה יותר. Make מאפשרת לנו ליצור תהליכים מותאמים אישית, לבצע מניפולציות מתקדמות על נתונים, ולחבר בקלות לכל API חיצוני, בצורה פשוטה יחסית בהשוואה ל- Zapier מה שהופך אותה לכלי עוצמתי במיוחד עבורנו.
עם זאת, חשוב לציין ששליטה בשתי המערכות היא יתרון משמעותי. מהניסיון, יהיו תהליכים שבהם תעדיפו לעבוד במערכת Make, ויהיו אחרים שבהם תעדיפו להשתמש ב-Zapier. לדוגמה, כאשר יש מודל מובנה בזאפייר שאינו קיים ב-Make, כמו המודל של TikTok בשנת 2023 שהיה זמין רק ב-Zapier. בנוסף, במקרים שבהם תידרשו לטפל בפרויקטים קיימים ( "פרויקטים בירושה" ) שהוקמו ב-Zapier, ולא תרצו לאלץ את הלקוח לבנות הכל מחדש במערכת אחרת, או בעת טיפול בתקלות ושגיאות בתהליכים הקיימים על בסיס מערכת Zapier עבור לקוחות חד-פעמיים. לכן, הבנה ושליטה בשתי הפלטפורמות מאפשרות לבחור את הכלי המתאים ביותר לכל משימה ולהבטיח גמישות מרבית בפרויקטים השונים.
אז אם אתם רוצים לשלוט באומנות האוטומציה וללמוד כיצד להשתמש במערכות מתקדמות כמו Make ו-Zapier ועוד הרבה, הקורס שלנו הוא ההזדמנות המושלמת עבורכם. בואו לרכוש כלים שיחסכו לכם זמן, כסף, ומשאבים, וישפרו את התהליכים בעסק שלכם או של לקוחותיכם בצורה משמעותית.
לקביעת שיחה עם יועץ לימודים >> לחצו כאן.